green piramide

Begeleiding bij hersenletsel

Diensten

AB De Piramide biedt specifieke begeleiding van leerlingen met neurocognitieve problematiek en hersenletsel. Per jaar krijgen de ouders van 19.000 kinderen en jongeren tot 24 jaar te horen dat hun kind hersenletsel heeft opgelopen door een val, een stoeipartij, een ongeluk of door ziekte. Goede begeleiding en voorlichting op school en in het gezin is cruciaal.

Dit hoofdletsel kan op de langere termijn verstrekkende gevolgen hebben op het gebied van gedrag, belastbaarheid, sociaal-emotionele ontwikkeling, motoriek en executieve functies. Het hersenletsel werkt ook door op het schoolse leren en de mogelijkheid om zich met behoud van energie en welbevinden in het reguliere onderwijs te handhaven.

Signaleren hersenletsel

Veel leerlingen ervaren na het opgelopen hersenletsel een combinatie van verschillende klachten. Niet altijd wordt moeite hebben met het richten van volgehouden aandacht, problemen met het geheugen en het uitvoeren van dubbeltaken, vermoeidheidsklachten en belastbaarheidsproblemen in verband gebracht met een eerder opgelopen hersenletsel. Daarom is goede voorlichting hierover en de juiste begeleiding van belang!

Hersenletsel begeleidingstraject

De ambulant begeleiders van AB De Piramide bieden een gespecialiseerd hersenletsel begeleidingstraject aan bij scholen in het PO en VO. We doen dit onder andere via het Steunpunt Hersenletsel in samenwerking met de samenwerkingsverbanden SPPOH (PO) en SWV-ZHW (VO). 
Neem contact op om meer te horen over de mogelijkheden via: s.deroos@hmsdepiramide.nl

Benieuwd naar het jaarverslag van het Steunpunt? Neem een kijkje via de link hieronder. 

Steunpunt Jaarverslag 2021