Welkom in 2023

maandag 16 januari 2023

Daar zijn we weer! We hopen dat iedereen heeft genoten van de feestdagen en er weer tegenaan kan. Wij zijn in ieder geval weer helemaal fris om in 2023 kinderen en leerkrachten te mogen begeleiden vanuit onze expertise uit het speciaal onderwijs. Hier het nieuws vanuit de ambulante begeleiding.

De resultaten van ons klanttevredenheidsonderzoek zijn binnen. We mogen als ambulante begeleiding best tevreden zijn met de uitkomst. Bedankt voor alle input die is gegeven vanuit het werkveld en door ouders. Leerpunten zijn er ook en daar gaan we het in de loop van dit kalenderjaar uitvoerig over hebben, om zo onze kwaliteit te kunnen blijven waarborgen.

Wij zijn erg enthousiast, want binnenkort gaan wij leren hoe we een begeleidingsgesprek kunnen voeren aan de hand van de methode ‘Teken je boodschap’. Teken je boodschap is een manier om de gesproken taal zichtbaar te maken en zo overzicht te scheppen in een gesprek. Voor mensen en kinderen die meer visueel zijn ingesteld kan dit heel verhelderend werken. Zo hebben we er weer een mooie manier bij om kinderen meer te kunnen leren, bijvoorbeeld over hun beperking.