Kinderjury 2022: De leukste kinderboeken

dinsdag 10 mei 2022

Tijdens de Kinderjury Stemweken heeft een recordaantal kinderen gestemd op hun favoriete boek van 2021. Zes boeken maken nu kans om de prijs te winnen. De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. 

Stemmen
Precies 52.448 kinderen hebben gestemd. Dat is een nieuw record! De zes genomineerde boeken zijn verdeeld in twee leeftijdsgroepen. Drie in de categorie 6 t/m 9 jaar en drie in de categorie 10 t/m 12 jaar. Alle kinderen in Nederland van 6 tot en met 12 jaar vormen samen de Kinderjury. Tijdens de Leesweken werden kinderen gestimuleerd zoveel mogelijk boeken te lezen. Ook konden ze dus stemmen op hun favoriete boek.

Vorig jaar
In de categorie 6 t/m 9 jaar was vorig jaar ‘De Zoete Zusjes zoeken een schat’ van Hanneke de Zoete de winnaar. In de categorie 10 t/m 12 jaar was dit ‘Totaal gesloopt’ van Jeff Kinney. De uitreiking van de Kinderjury 2021 is terug te vinden op het Youtube-kanaal van de Kinderboekenweek.

Op 22 mei worden de winnaars van de Kinderjury 2022 bekendgemaakt. De uitreiking is tijdens Het Grote Kinderjury Feest in Bibliotheek Utrecht. Hieronder de genomineerden:

De genomineerden voor 6 t/m 9 jaar:

  • ‘De Zoete Zusjes gaan op vakantie’ van Hanneke de Zoete;
  • ‘Dwars & Co’ van Rico Hop;
  • ‘De magische halsband’ van Thomas van Grinsven en Rutger Vink.

De genomineerden voor 10 t/m 12 jaar:

  • ‘Bureau Speurneus en de boekenmaffia’ van Jozua Douglas;
  • ‘Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken’ van Kevin Hassing;
  • ‘Kopje-onder’ van Jeff Kinney.

Dit zijn gelijk tips voor leuke boeken. Je beleeft avonturen en steekt er ook nog wat van op!