Dichter gezocht!

vrijdag 19 januari 2024

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Lekker eigenwijs!’. De organisatie zoekt nog naar een dichter tussen de 6 en 12 jaar!

Lezen is belangrijk

Goed kunnen lezen is belangrijk voor kinderen. Het helpt ze op school en in de maatschappij. Lezen verruimt ons denken en helpt ons anderen beter te begrijpen. Daarom vindt De Piramide de Kinderboekenweek een goed initiatief.

Lekker eigenwijs!

Kinderboeken zitten vol met sterke personages die ons laten zien hoe leuk het is om lekker te doen wat jij wilt. Van de brutale versjes van Annie M.G. Schmidt tot boeken vol eigenwijze figuren die het op hun eigen manier doen. Van Matilda tot Mees Kees en van de NEEhoorn tot de dappere ridster. Duik in een boek en vier het dwars zijn! Deze Kinderboekenweek lezen we boeken over personages die een tikkeltje tegendraads en lekker eigenwijs zijn.

Kinderboekenschrijver

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt dit jaar geschreven door Pieter Koolwijk, onder meer bekend van de boeken Vlo en Stiekel, Bens Boot en Gozert. In de boeken van de schrijver speelt fantasie in de dagelijkse werkelijkheid een grote rol. Eerder ontving hij een Gouden Griffel voor zijn boek Gozert uit 2020. Illustrator Noëlle Smit buigt zich dit jaar over het speciale prentenboek dat in het kader van de Kinderboekenweek wordt uitgegeven.

Gedicht

Elk jaar wordt ook een dichter gevraagd om het gedicht voor de Kinderboekenweek te schrijven. Onder het mom van ‘dingen net iets ander doen’ heeft de organisatie besloten dit jaar geen dichter te vragen. In plaats daarvan is er een dichtwedstrijd voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Tot 28 april 2024 kunnen kinderen hun gedicht, dat past bij het thema ‘Lekker eigenwijs!’, insturen via Kinderboekenweek.nl.