Versoepelingen corona

vrijdag 17 september 2021

In de laatste persconferentie met demissionair premier Rutte zijn nieuwe versoepelingen aangekondigd die zaterdag 25 september in werking treden. De versoepelingen zijn ook belangrijk voor het (voortgezet) speciaal onderwijs.

Op het (v)so hoeft niet meer de hele klas in quarantaine wanneer één leerling besmet blijkt of in aanraking is gekomen met een besmet persoon. U kunt uw kind voor uw eigen gemoedsrust natuurlijk wel na vijf dagen laten testen. Voor personen die niet als ‘immuun’ worden beschouwd (waaronder leerlingen die zich (nog) niet hebben laten vaccineren) geldt in het v(s)o het advies om nog steeds twee keer per week een zelftest te doen. Ook geldt voor deze personen dat ze nog wel een quarantaine-advies kunnen krijgen bij een besmetting in de klas, als ze in nauw contact zijn geweest met de besmette persoon.

Leerlingen van het vso hoeven vanaf 25 september geen mondneusmaskers meer te dragen wanneer ze door de school lopen. Leerlingen en docenten hoeven ook geen anderhalve meter afstand meer te houden van elkaar. Al blijft het advies om elkaar waar mogelijk de ruimte te geven en genoeg te ventileren in ruimtes met veel personen. 

Voor het leerlingenvervoer blijven de volgende regels gelden:

  • De chauffeur doet voor de rit een gezondheidscheck bij de kinderen.
  • De chauffeur draagt een mondneusmasker.
  • Leerlingen van het vso dragen zo mogelijk een mondneusmasker tijdens het vervoer.

We willen iedereen vragen wel alert en voorzichtig te blijven. Was regelmatig de handen en houdt ook de andere hygiëneregels - zoals in de elleboog hoesten - aan. Blijf niet doorlopen met klachten die wijzen op corona, maar houd elkaar gezond en blijf bij klachten thuis en/of laat je testen.