Tips voor de meivakantie

vrijdag 29 april 2022

De meivakantie is nog in volle gang. Iedereen laat zich lekker op tijdens deze mooie lentedagen. We hebben nog wat leuke tips op een rij gezet voor kinderen en jongeren in de regio Den Haag.

Zuiderpark
Ontsnap aan de drukte van Den Haag in het Zuiderpark: één van de grote parken in deze historische stad, vol groen en waterpartijen. Kinderen vermaken zich op de kinderboerderij, in de waterspeeltuin en bij de hertjes van het Hertenkamp. Jongeren kunnen terecht in het outdoor fitness parkje of met een stel vrienden of familie picknicken of barbecueën. Het Zuiderpark ligt aan de Haagse Loevesteinlaan.

Herken je stad in lego
Dompel je onder in een wereld vol LEGO® in LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen. Spot bekende plekken én bouw zoveel je kunt. In MINIWORLD vind je de stad Den Haag, maar dan gemaakt van meer dan een miljoen steentjes en bewoond door 2.500 minifiguren. Herken je het Binnenhof, het ADO Den Haag-stadion, het Kurhaus en de Pier? Voor jongeren is er ook een 4D-bioscoop. Meer info op: www.legolanddiscoverycentre.com/scheveningen/

Escher in Het Paleis
Vissen die veranderen in vogels, trappen die maar lijken door te lopen en kinderen die groter zijn dan hun ouders. Laat je verwarren bij Escher in Het Paleis. Bijna alle werken van de wereldberoemde kunstenaar M.C. Escher zijn hier te zien. Op de tweede etage van Het Paleis ga je zelf aan de slag in de tentoonstelling Kijken als Escher. Je stapt hier de wondere wereld van Escher binnen. Meer informatie op www.escherinhetpaleis.nl

Museon Den Haag
Insecten eten om de wereld te verbeteren en leren hoe we het zuinigst om kunnen gaan met onze aardbol. Tijdens een bezoek aan het Museon in Den Haag duik je in het verhaal van de wereld. Van onze mooie natuur tot het effect van technologie op ons leven. Het Museon is geen kijk-museum: hier mag je lekker veel doen en van alles aanraken! Kijk voor meer informatie op oneplanet.nl/. One Planet is de nieuwe naam van het impactcenter waarin Museon en Omniversum samenwerken. Bij One Planet draait alles om de aarde, de mens en duurzame ontwikkeling.

Zo zie je, er is genoeg te beleven in de stad waar onze school staat. En je steekt er gelijk nog iets van op! Veel plezier en tot 9 mei!