Ambulante begeleiding nu de Coronamaatregelen versoepeld zijn

vrijdag 15 oktober 2021

Tijdens de Coronatijd werd er door de ambulant begeleiders veel via Teams gewerkt, waardoor de begeleiding toch door kon gaan. Nu er veel mensen gevaccineerd zijn en de regels verder versoepeld zijn, is het weer mogelijk om de scholen fysiek te bezoeken.  
De ambulante begeleiders kunnen ook weer terecht op hun eigen werkplek op het SO van De Piramide. 
Het thuis werken was niet altijd de meest ideale situatie, maar toch heeft het ook iets opgeleverd. Het contact via Teams wordt door zowel de ambulante begeleiders als de scholen waar zij leerlingen begeleiden nu gezien als een extra faciliteit. Als er onverwacht contact nodig is of als het voor alle partijen beter uitkomt, wordt nu nog steeds gebruik gemaakt van onlineoverleg of online begeleiding. De mogelijkheden voor een optimale begeleiding zijn in die zin dus uitgebreid. Bijkomend voordeel is het feit dat hierdoor minder tijd verloren gaat aan reizen en er meer tijd is voor contacten. 
Daarnaast heeft de directie van De Piramide tijdens het thuiswerken ervaren dat een ergonomisch verantwoorde werkplek heel belangrijk is. De directie van De Piramide heeft ervoor gezorgd dat de thuiswerkplek ergonomisch is aangepast en ook op het SO is onze werkplek verder ergonomisch verbeterd met fijne bureaustoelen. 
Kortom, elk nadeel heeft ook voordelen zou Johan Cruijff zeggen.